Bezinningstuin Bezinningstuin
Afgelopen zomerseizoen is de bezinningstuin door twaalf vrijwilligers in de leeftijd van 14 tot 80 jaar onderhouden.

Klaas Peter Osinga heeft in 2022 de beplanting en de vormgeving van de bezinningstuin ontworpen. Alle struiken en planten hebben een geschikte plaats gekregen in het nieuwe ontwerp.

In de bezinningstuin zijn hoofdzakelijk bijbelse planten gebruikt. Of in de naam van de plant zit een verwijzing naar een bijbels figuur, bijvoorbeeld Judas penning of Jacobsladder.

Vrijwilligers zorgen er voor dat de bezinningstuin goed onderhouden wordt. De hagen knippen, het onkruid van de paden halen, de fontein onderhouden, gras maaien en de borders vrij van ongewenst groen houden. De vrijwilligers van de borders hebben elk een vaste kavel grond om die vrij van onkruid te houden en zij konden de tijd om te wieden zelf indelen, rekening houdend met de weersomstandigheden. Dit bleek ideaal te zijn. Met grote motivatie gingen de vrijwilligers aan de slag met als resultaat dat de bezinningstuin de gehele voorjaars- en zomerperiode er goed bij lag in 2023.

De bezinningstuin bij de Lambertustsjerke is voor veel dorpsbewoners jong en oud, bezoekers van de kerk en/of begraafplaats en toeristen ook afgelopen jaar weer een verrijking geweest. Op de zonnige zondag 12 november is deze prachtige foto van de Lambertustsjerke met bezinningstuin gemaakt. Volgend jaar hopen wij weer hetzelfde systeem aan te houden dat vrijwilligers hun eigen kavel aanhouden voor het schoffelen.

Mocht er belangstelling zijn om ook een vaste kavel te onderhouden voor 2024, dat is één keer per week een half uurtje op een eigen tijdstip, dan kunnen belangstellenden zich aanmelden bij Hieke Joostema-Greidanus, telefoon 0518-462542.

 
terug