zo 11 nov 2018  om 9.30 uur
Voorganger: Ds. J.P. van Olffen
Bediening Heilige Doop
Organist: Mevrouw J. Bakker-Reitsma

Zondag 11 november. We komen vanmorgen bijeen om 09.30 uur. Voorganger is ds. J.P. van Olffen. Organist is mevrouw J. Bakker-Reitsma. De liturgische kleur is tot aan advent: groen (bij doop: wit).
Vandaag is bediening van de Heilige Doop. We hopen de Heilige Doop te bedienen aan Cees Auke Baarda, Slappeterpsterdyk 8. Cees is de zoon van
Rindert en Geartsje Anna-Baarda-Talsma. Na de bediening van de Heilige Doop gaan de kinderen naar de kindernevendienst toe. De Kindernevendienst denkt na over openbaring 18. Hier staat dat Babel wordt gestraft voor haar zonde. Babel staat voor de wereld. Babel staat tegenover Jeruzalem (Sion). Babel is de stad waar de mens op de troon zit. Wie is de baas? Waarom zouden we wellicht toch God moeten zien als de Koning, de Allerhoogste, de Heer over ons? Het maakt ons nederig en bescheiden. Op welke stoel nemen wij plaats? En welke troon bieden wij onze Here Jezus aan?
Collecte: De Bijzondere Doel Collecte is bestemd voor Kerk-In-Aktie (KIA): Binnenlands diaconaat. De bestemming is perspectief te bieden voor (ex) gedetineerden.

terug