Orgelconcert Hendrik van Veen 13 september 2016
22 aug 2016 Orgelconcert Hendrik van Veen 13 september 2016
Op dinsdag 13 september 2016 geeft Hendrik van Veen een orgelimprovisatieconcert in de Grote Kerk van Menaam (Menaldum). Het concert begint om 20.00 uur.

Hendrik van Veen werd geboren op 3 maart 1991 te Urk.Op jonge leeftijd bleek zijn muzikale interesse voor met name het orgel. Op 7-jarige leeftijd volgde hij zijn eerste orgellessen bij Klaas Hoekman en Piet Weesies. Ook Jacob Schenk behoorde tot zijn leermeester. Hendrik kreeg tijdens zijn eerste jaren achter het orgel steeds meer belangstelling voor de piano. Op 12-jarige leeftijd begeleide hij dan ook de plaatselijke muziekvereniging op de piano. Hij kreeg zijn eerste aanstelling als organist op 15-jarige leeftijd binnen de Chr. Ger. kerk te Urk. Hendrik was vanaf het jaar 2005 verbonden als organist aan Mannenkoor Eneas uit Urk. In 2011 heeft hij het dirigeerstokje overgenomen en is hij vaste dirigent geworden van dit mannenkoor. Momenteel is Hendrik vaste begeleider van Mannenkoor Eiland Urk o.l.v. Gerrit Schinkel. Ook is hij regelmatig te horen samen met de Urker Mans Formatie o.l.v. Martin Mans. Verder is Hendrik een veel gevraagd begeleider bij andere bekende- en minder bekende koren. In de loop der jaren bespeelde hij veel monumentale orgels zoals onder andere: Hasselt, Katwijk, Kampen, Elburg, Bolsward enz. Ook maakte hij concertreizen naar Duitsland, Roemenië en Canada. Veelvuldig werkt hij mee aan cd-opnames en verschillende concerten.

Kaarten zijn voor € 10 - kinderen t/m 11 jr. € 5 – voorafgaande aan het concert vanaf 19.30 uur verkrijgbaar aan de kerk. Er is vrij parkeren in de directe omgeving van de kerk. Verdere informatie: www.zingenenzo.com
terug