Bloemschikken met betekenis Bloemschikken met betekenis
Houdt u van bloemschikken? Dan is deze werkgroep misschien wat voor u. Bij bepaalde gebeurtenissen maakt deze werkgroep een bloemstuk met een speciale betekenis. Het wordt ook wel symbolisch of liturgisch bloemschikken genoemd. Die speciale gebeurtenis kan bv zijn een huwelijk, een jubileum, Pasen, Kerst, bevrijding dag of de dag dat we onze geliefden welke zijn overleden, herdenken.

Vooraf bespreken we de speciale gebeurtenis, wat we met ons bloemstuk of schikking willen zeggen en daarna bedenken we hoe we dat creatief gaan maken. We werken graag met bloemen en groen welke we kunnen vinden in berm, wei of tuin en vullen dit aan met gekochte, gekweekte bloemen. Het gemaakte stuk met de betekenis komt op de bewuste dag /viering in de kerk te staan. De uitleg wordt tijdens de viering verteld.

Daarnaast gaan we één keer per jaar een workshop bloemschikken organiseren. Door samen wat “te doen” en samenwerken leer je elkaar kennen op een vaak andere manier. Probeer het eens en geef u op. Van harte welkom! Na opgave wordt u uitgenodigd. 
 
terug