Neem een kijkje in de verschillende fotoalbums. 
Liturgisch bloemschikken Dankdag gewas en arbeid

Foto's van het liturgisch bloemschikken Dankdag voor Gewas en Arbeid, 7 november 2018.

Bekijk alle foto's
 
Dienst met Japero

Een kerkdienst, maar dan anders! Zondag 15 april zijn we een mooie ervaring rijker geworden. Wat een geweldige opkomst, jong en oud was vertegenwoordigd. De sfeer was open, iedereen mocht zijn zoals hij of zij was. We hebben met elkaar het ‘zweedse spel’ gedaan waarbij verschillende vragen werden gesteld en je mocht ‘oversteken’. Geen antwoord is goed of fout, het ging erom te voelen in je hart hoe jíj het ervaart en ziet. We mochten iets proeven van hoe paarden ons feilloos spiegelen. Ook wij mensen spiegelen elkaar. Dat kan confronterend zijn maar vooral leerzaam, als je ervoor open staat. Een waardevolle dienst, waarin we hebben mogen ervaren dat we er allemaal mogen zijn zoals we zijn. Dat we meer met elkaar gemeen hebben dan we misschien soms denken. We zijn allemaal kinderen van een liefdevolle God. You never walk alone!

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerstfeest 2017


Het kerstverhaal werd dit jaar door de kinderen van de kindernevendienst als 'tableau vivant' uitgebeeld. Het levend schilderij werd afgewisseld met het zingen van bekende kerstliederen. Het leverde prachtige plaatjes op... bekijk het foto-album!

Bekijk alle foto's
 
Kerstproject 2017


Vanaf 3 december is het de 1e Advent en start de Kindernevendienst met het kerstproject. Het thema in 2017 is 'Gegrepen door Gods liefde'. In het bijbelboek Jona lezen we over het leven van Jona; hoe God hem uit liefde stuurt naar de stad Nineve, hoe Jona denkt weg te vluchten voor God en vervolgens dat hij moet leren om zijn hoop op God te vestigen.

De kinderen zijn onlangs aan het strandjutten geweest op het Harlinger strand. Wat ze daar gezocht en verzameld hebben brengen ze mee voor het kerstproject. Wat het uiteindelijk wordt... dat blijft nog een verrassing!

Bekijk alle foto's
 
Kaarten omkeercollecte

Sinds 20 november 2017 staat er in de hal van de kerk te Menaam een kaartenmolen. Hierin vindt u kerstkaarten en gelegenheidskaarten.De kaarten zijn belangenloos gemaakt door gemeenteleden en zijn dus uniek in hun soort. Uw bijdrage is voor de inrichting van de verbouwde kerk. 1 kaart kost €1,- , 3 kaarten €2,50 en 10 kaarten €7,-. Hieronder kunt u de beschikbare kaarten bekijken. Er zullen in de loop van de tijd vast ook nog nieuwe kaarten bijkomen. Ook is er een aantal boekenleggers te koop, voor €1,- per stuk of €2,50 voor 3 stuks. U kunt de kaarten en boekenleggers in de kerk kopen of bestellen via menaldum@filternet.nl

Bekijk alle foto's
 
Afscheidsdienst Gerrianne en Sjoerd

Zondag 25 juni was de prachtige afscheidsdienst van Gerrianne en Sjoerd. Ze 'verlaten' de kindernevendienst en gaan naar de middelbare school. Maar we zien hen graag terug als 'hulp' bij de kindernevendienst, oppas en in de kerk!
Het thema van de dienst was 'Sport en Geloof'.. er zaten meerdere actieve elementen in de dienst! Zo hebben we een warming up gedaan op het lied 'Klaar voor de start', was er een Amenpreek waarbij iedereen actief mee deed en moesten Sjoerd en Gerrianne hun sportkleding zoeken in de kerk. Na afloop was er buiten koffie en limonade met cake, pannenkoeken en nog meer lekkers. Het was een erg mooie, onvergetelijke en feestelijke dienst!!


 

Bekijk alle foto's
 
Schoolkerkgezinsdienst 2017

Bekijk hier foto's van de schoolkerkgezinsdienst! Carla Visser kwam bij ons langs met haar poppentheater. Alles werd gereed gemaakt voor de komst van de Koning, waarbij ook de kinderen hebben geholpen. Wat is er nodig voor een feest? Een mooi versierde zaal, gedekte tafel etc.. Maar het liep een beetje in de soep. De uitgenodigden twijfelden ook of ze wel 'goed' genoeg waren om de Koning te ontvangen.. De boodschap is dat onze Koning Jezus een heel andere koning is.. een koning waarbij je helemaal jezelf kunt zijn. Iedereen is uitgenodigd!!

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerstfeest 2016

We kunnen terugkijken op een mooi en sfeervol kinderkerstfeest, waarbij het kerstspel "De Wonderwol" door de kinderen en leiding van de KND werd uitgevoerd. En wat een geweldige opkomst was er...! Bekijk hier de foto's. 

Bekijk alle foto's
 
Adventproject 2016

Het thema van het adventproject dit jaar is 'Beloofd is beloofd'. Op de adventszondagen zullen we stilstaan bij de levensgeschiedenis van vijf vrouwen die in de stamboom van Jezus staan. In verschillende verhalen komt grove zonde voor (Tamar, Rachab, Batseba). Het is bepaald niet een stamboom om jaloers op te zijn, verre van ideaal. Gelukkig zien we ook vertrouwen op Gods daden. Zo kunnen we Jezus een kind van uitzonderlijke moeders noemen, maar bovenal een kind van Gods belofte. Want deze dubieuze afkomst is voor de HEER geen belemmering om zijn Zoon aan de wereld te geven. Hij heeft dat in het Paradijs beloofd en houdt die belofte staande. Steeds doet Hij wat nodig is, maakt gebruik van menselijke trouw aan Hem en buigt menselijke zonde om naar iets goeds. En dat allemaal omdat Hij wil neerdalen in een wereld vol ellende en geweld, omdat Hij daarin de satan wil overwinnen. God blijft zijn schepping, verloren in schuld, trouw. Hij geeft steeds weer een nieuw begin. Hij breekt de geschiedenis via ‘onmogelijke’ mensen open naar zijn doel. Beloofd is immers beloofd. Deze diepe betekenis van Jezus, de Messias, zoon van de mensen, zoon van Israël en Zoon van God horen we in de weken op weg naar het Kerstfeest. 

Bekijk alle foto's
 
Activiteit Kindernevendienst adventsproject

Zondag 6 november zijn we als gezinnen met elkaar naar het Rijsterbos geweest. Lekker rondrennen, klimmen en klauteren... We hebben takken gezocht voor het adventsproject. De kindernevendienst is al weer van start gegaan met de voorbereidingen voor advent/kerst. Het thema dit jaar is: ‘Beloofd is beloofd’ en hierin staat een levensboom centraal (vandaar de takken). Aansluitend hebben we met z'n allen in de kerk pannenkoeken en poffertjes gegeten. Het was erg geslaagd en gezellig! 

Bekijk alle foto's
 
Combodienst 30 oktober 2016

Onder de video kunt u doorklikken voor foto's. Beluister de opname van de Combodienst van 30 oktober 2016:

Bekijk alle foto's
 
Orgeldemonstratie en -concert 1 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober was er in de kerk van Menaam een orgeldemonstratie en gratis orgelconcert. 's Middags van 15.00 - 17.00 uur gaf Gert van Hoef een demonstratie. Ook onze eigen organist Anne de Boer was aanwezig om tekst en uitleg te geven. Er kwamen 's middags zo'n 120 mensen om het orgel van dichtbij en van binnen te kunnen bekijken. Ook voor de kinderen was het heel leuk. Ze mochten even op het orgel spelen.... 's Avonds was de kerk flink gevuld voor het concert. Van heinde en ver was men hierop afgekomen. Op de beamer kon men het imponerende voetwerk volgen. Gert van Hoef zorgde samen met zijn registrante Marjolein Speijer voor een fantastisch concert!

Bekijk alle foto's
 
Startdienst 11 september 2016

Op 11 september openden we het nieuwe seizoen met een feestelijke startzondag! Een bijzondere dienst, waarin we ook veel buiten zijn geweest en samen spelletjes hebben gedaan. Aan de oproep om iets lekkers voor bij de koffie mee te nemen werd gehoor gegeven! De dienst begon in de kerk met mooie liederen (o.a. 'Samengekomen uit onze huizen'), een schriftezing, gebed en het Complimentenlied. Toen was het tijd voor koffie met wat lekkers en spellen. In groepjes gingen we 7 activiteiten doen, varierend van een rebus oplossen tot blikgooien en iets uitbeelden tot ringwerpen. De dienst werd binnen hervat en bij binnenkomst hoorden we het prachtige lied 'De Zee' van Trijntje Oosterhuis. Daarna was het tijd voor het mooie kinderverhaal 'De mooiste vis van de zee' en een korte preek voor de volwassenen. Ondertussen gingen de kinderen aan tafels aan de slag. Onder de collecte (luisterend naar het lied 'Durven, dromen, delen'  van Marco Borsato) deelden zij smoeltjes en complimentenbriefjes uit aan de gemeente. Afsluitend was er nog een heerlijke lunch buiten met soep, brood (in de vorm van vissen), salades, fruit. We hebben het enorm getroffen met het mooie, zonnige weer. Het was een bijzondere dienst waarin we met elkaar hebben gedeeld en in ongedwongen sfeer elkaar een beetje beter hebben leren kennen!

  

Bekijk alle foto's
 
Slotdienst Kindernevendienst 2016

We vierden de afsluiting van het seizoen van de kindernevendienst met een feestelijke dienst!! De dienst stond in het teken van 'zomervakantie!'. Iedereen kreeg bij binnenkomst een ansichtkaart waar het eigen adres op geschreven werd. De kaart werd later in een koffer gedaan. Na afloop kreeg je een kaart van iemand anders mee. Om tijdens de vakantie te versturen, zodat we ook dan verbonden zijn als gemeente! We hebben prachtige kinderliederen gezongen en er was een 'Amen preek' (bingo) waar de kinderen actief aan meededen. Na afloop een informeel samenzijn buiten, waar alles ook versierd was in vakantiestemming en met vlaggetjes en ballonnen. Pannenkoeken, fruit, koffie en cake én marshmallows die je kon roosteren op het vuur. Het was geweldig!!

Bekijk alle foto's
 
Ouder-kind dienst 22 mei 2016

Op 22 mei hielden we een eerste Ouder-kind-gezinsdienst. Alle gezinnen verlieten de kerk om samen Kindernevendienst mee te maken! Na een boeiend verhaal over Mozes die zijn volk door de rode zee naar het beloofde land leidde, gingen met elkaar in gesprek over hoe we God 'zien': in een vlinder, boom, zon, sterren, Jezus, hoop, geboorte, regenboog, muziek en een hart vol liefde! We maakten allemaal een schilderij op canvasdoek, om thuis een mooi plekje te geven!

Bekijk alle foto's
 
Tienerdienst 24 april 2016

Het thema van de Tienerdienst was... de Hemel draait door! De tieners van het kerkcafé hadden de dienst zelf voorbereid. Een bijzondere aflevering (à la Wereld draait door)... Iedereen aan tafel had een rol (van presentator tot kunstenares of godsdienstlerares), maar toch waren de jongeren ook zichzelf. Prachtig om een inkijkje te krijgen in de gedachtewereld van onze tieners. 

Bekijk alle foto's
 
Kerk School Gezinsdienst 10 april 2016

Wat was het een prachtige KSG dienst! Een volle kerk met schoolkinderen, ouders, familie, vrienden en... zanger Marcel Zimmer! 

Bekijk alle foto's
 
Liturgische Bloemschikken "De weg naar Pasen".

Op  witte donderdag 24 maart staat er voor u een bloemstuk met witte rozen en de kruik en druiven dit staat als teken voor:
‘Het Laatste avondmaal’ Samen met elkaar aan tafel delen wij het heilig brood. ’t Is de Heer die het ons aanreikt in Zijn liefde oneindig groot. ’t Brood Zijn lichaam dat gebroken tot verzoening onzer schuld. Wijn Zijn bloed dat wordt vergoten die verzoening ons vervult. Laten wij dan stil gedenken aan wat Jezus heeft gedaan. Door nieuw leven ons te bieden en voor ons aan ’t kruis te gaan.


Op goede vrijdag 25 maart is er een bloemstuk met een kruis met stenen, en er voor mos met rode bloemen. Dit staat als teken voor:
In Matteüs 27: 45-54 staat. Jezus sterft Rond het middaguur viel er duisternis over het hele land, die drie uur aanhield. Nu valt de nacht. Het is volbracht: de Heer heeft zijn leven voor het menselijk geslacht in Gods hand gegeven.
Voor stille zaterdag 26 maart is er het stuk een het houten bord met de handen en een steen in de midden en 1 kaars wat staat voor:
Vandaag Stille Zaterdag. in Genesis 1 vers 1,2 en 3 staat dat God licht gaf in de duisternis. Op deze Stille Zaterdag hoor ik de prachtige echo van de Goede Vrijdag dit woord landt, en zo is er stille verwondering om: "het is volbracht" in deze verkondiging bloeit Gods grote macht in de stilte van deze dag groeit een verlangen dat ik Hem prijzen mag met psalmen en gezangen in Zijn tempelpoort mag ik morgen juichen om dit kruiswoord wil ik dan voor Hem buigen.
Voor paas zondag 27 Maart ziet u het een houten bord met de handen met daarin een wit bloemstuk, wat staat voor:
Het open graf Johannes 20: 1-18 Alles Anders Maria staat met lege handen, ze heeft niets meer. Of toch? Als Jezus haar naam noemt, wordt alles anders. Lieve God, Onze handen zijn gevouwen, of geopend naar de hemel, onze ogen gesloten. We zijn stil en bidden, woorden schieten te kort. Het is ongelofelijk wat U voor ons deed. Het is niet te bevatten, we kunnen het alleen maar geloven. Samen bidden wij tot u. Zodat we met open handen de wereld in kunnen gaan, om het verhaal van Pasen te brengen aan een ieder die het horen wil.

Bekijk alle foto's
 
Goede buren viering met Dronryp op 6 maart 2016

Op zondag 6 maart verwelkomen we onze buren, de gemeente Dronryp, in de kerk van Menaam. Een volle kerk, met veel kinderen en een speciale dienst. Na afloop konden we elkaar beter leren kennen onder het genot van een kopje koffie en iets lekker (de Menamers hadden allemaal iets lekkers meegenomen).

Bekijk alle foto's
 
Paasproject 2016

In de 40 dagentijd volgt de kindernevendienst het project 'Jezus is Liefde. Liefde is...' van Vertel het maar. Iedere week komen hier foto's van de werkjes die de kinderen gemaakt hebben. 

Bekijk alle foto's
 
Kinderkerstfeest 2015

Een impressie van het kinderkerstfeest met als thema 'Liefdevol aangeraakt... wereldwijd!' 

Bekijk alle foto's
 
Kerstviering chr. bond Plattelandsvrouwen Menaam

Op woensdag 16 december was er vanuit de Friese bond Plattelandsvrouwen Menaam een kerstviering in de consistorie van de kerk Menaam. De muzikale begeleiding werd door het combo verzorgd. 

Bekijk alle foto's
 
Zondagskind

Iedere zondag is er een zondagskind die de dominee en koster met allerlei taken helpt. Op die manier komen kinderen al jong in aanraking met alles wat er in de kerk gebeurt. Ze leren wat er allemaal bij komt kijken en kunnen zich dienstbaar maken als hulpje. Wat erg leuk is!  

Bekijk alle foto's
 
Zangavond 2 december 2015

Deze zangavond stond in het teken van advent en kerstliederen uit het nieuwe liedboek. 

Bekijk alle foto's
 
Liturgisch bloemschikken Afsluiting kerkelijk jaar en Advent

In een wereld die donker kan zijn, waar veel is dat mensen kan beangstigen groeit het verlangen naar gerechtigheid, naar heelheid. We zien uit naar de komst van Jezus. Tegelijk zien we om ons heen de tekenen van Zijn aanwezigheid. Hij is het die is en die komt, in heden en toekomst. Hieronder volgen foto's van Liturgsch Bloemschikken.


 

Bekijk alle foto's
 
Kerkschoolgezinsdienst april 2015

Bekijk alle foto's
 
Verbouwing kerk eind 2013

Bekijk alle foto's