Kindernevendienst Kindernevendienst
De kindernevendienst verzorgt iedere zondag (behalve in de zomervakantie en als er geen kerkdienst in Menaam is) een eigen dienst voor de kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. En ook al zijn er regelmatig tienerdiensten, de tieners blijven tot en met hun 12e van harte welkom bij de kindernevendienst.

De kinderen verlaten voor de schriftlezingen de kerkdienst om naar hun eigen ruimte te gaan. Daar gaan zij aan het werk met het thema van deze zondag. We volgen het rooster van de methode ”vertel het maar”. We werken aan de hand van werkjes maken, puzzels, rebussen met daarbij een passend verhaal voor deze leeftijdscategorie. Alle werkjes worden bewaard in een map die ze bij hun afscheid mee krijgen.

De kinderen blijven tot na de collecte bij elkaar en gaan dan de kerk weer in. Meestal is er een gesprek met de kinderen. De kinderen zijn weer in de dienst en ook zij ontvangen de zegen. Met kerst wordt er projectmatig gewerkt met als slot een kerstsamenkomst waarbij alle kinderen van de kindernevendienst hun kerstboek krijgen aangeboden. Aan het einde van het seizoen nemen we afscheid van de kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan en mogen ze daarna, als ze dat willen, ons als leiding helpen bij de kindernevendienst.
Dus komt allen eens een kijkje nemen bij de Kindernevendienst!

Namens de leiding van de kindernevendienst: Judith, Geesje, Gerda en Alja

 
terug